Logo Woonik
Missie en Visie
Word jij ook een vriend van Woonik? Lees verder

Waarom wij doen wat wij doen

Voor onze huurders
Bij Woonik zijn we thuis in wonen. Waar je woont en hoe je woonomstandigheden zijn, bepaalt voor een groot deel hoe gelukkig iemand zich voelt. Dat maakt Woonik tot een belangrijke schakel in het leven van onze huurders. In ons denken en handelen staan zij daarom altijd op de eerste plaats.
Wij bieden ongeveer 4.500 mensen in Midden Limburg ruimte om met plezier te wonen. Zij mogen rekenen op onze steun en hulp. Niet alleen bij vraagstukken op het gebied van wonen, maar ook bij zaken die dat woonplezier in gevaar brengen. Zo geven we dagelijks mensgericht ruimte aan plezierig wonen.

Onze missie: mensgericht ruimte geven aan plezierig wonen
Wij voorzien in een eerste levensbehoefte: goed en betaalbaar wonen in plezierige wijken en duurzame woningen. Met de menselijke maat dragen we bij aan plezierig wonen in onze woningen én straten en dorpen waar onze huurders wonen.

Onze visie: de huurder blij, wij blij!
Huurders waarderen ons als een uitstekende verhuurder. We zijn een vertrouwd gezicht in de wijk, zijn aanspreekbaar en denken mee. Samen met (de) huurder(s) en onze partners zoeken we altijd naar een antwoord op vragen rondom het wonen. Huurders zijn trots op hun wijk en zorgen met elkaar voor een goed leefklimaat. Wijken staan er mooi bij en nodigen uit tot contact en ontmoeting. Huurders waarderen hun leefomgeving; en wij waarderen onze
huurders.

We bieden bij Woonik een brede variatie aan duurzame woonvormen, waarin huurders in iedere levensfase kunnen gedijen. We streven naar de perfecte match tussen mensen en stenen. Energiezuinig en natuurinclusief bouwen en beheren zijn daarbij voor ons vanzelfsprekend. Onze medewerkers zijn trots op Woonik, gaan met plezier naar hun werk en ervaren ruimte om zich te ontwikkelen

Samen met anderen
Prettig en veilig wonen vraagt om goed samenwerken. Dat doen wij dan ook dagelijks. In de eerste plaats met onze huurders, en daarnaast met maatschappelijke organisaties in ons werkgebied. Bijvoorbeeld met gemeenten, lokale organisaties, collega-corporaties en partijen die actief zijn op het gebied van wonen, zorg en welzijn.
Door kennis en krachten te bundelen, zijn we onze huurders zo goed mogelijk van dienst. Samen geven we ruimte aan goed, betaalbaar en duurzaam wonen voor iedereen.

Ondernemingsplan
In het ondernemingsplan hebben we in hoofdlijnen opgeschreven waar we voor staan en gaan tot en met 2026 en wat we daarvoor gaan doen. Dat geeft ons de broodnodige houvast en focus in een wereld die meer dan ooit in beweging is. Het ondernemingsplan is onderaan deze pagina te vinden.

 

Downloads Ondernemingsplan Woonik
Download WocoAPP
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy
Download WocoAPP!
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy