Logo Woonik
Zonnepanelen
Dit deden we in 2023 voor jou!
Bekijk de animatie of lees het complete jaarverslag.

Wij zijn druk bezig met het verduurzamen van onze woningen.Hiervoor is een planning gemaakt. Tijdens het verduurzamen worden er zonnepanelen geplaatst. Woningen met een lager energielabel zijn als eerste aan de beurt. Dit betekent dat sommige woningen de eerste jaren nog niet aan de beurt zijn voor zonnepanelen.Wil je weten wanneer jouw woning aan de beurt is, neem dan even contact met ons op.   

Kan ik ook zonnepanelen krijgen?

We snappen dat huurders, die voorlopig niet op de planning staan voor de verduurzaming, ook graag zonnepanelen willen hebben. Zeker nu de energietarieven hoog zijn. Het is niet meer mogelijk om zelf zonnepanelen aan te vragen. Voor de woningen die niet op de planning staan voor de verduurzaming, maken wij een planning om zonnepanelen aan te bieden. Zodra je woning in aanmerking komt voor zonnepanelen krijg je bericht van ons.

Onderhoud van de zonnepanelen.

Zonnepanelen hebben niet veel onderhoud nodig. Door de schuine ligging op het dak spoelt regenwater het vuil er gemakkelijk af. Bovendien hebben zonnepanelen een vuilafstotende toplaag. Die zorgt ervoor dat er weinig vuil op blijft liggen. Je hoeft de zonnepanelen niet schoon te maken. Het schoonmaken levert nauwelijks iets op en kan de zonnepanelen beschadigen.

Is er technisch onderhoud of reparatie aan de installatie nodig? Dan nemen wij die voor onze rekening (als de installatie tenminste via ons is gehuurd). Heb je zelf zonnepanelen laten leggen of heb je dit via Zonnig Limburg 1 geregeld? Dan komt het onderhoud of een reparatie voor eigen rekening. 

Belangrijk om te weten.

De zonnepanelen liggen op mijn dak en zijn aangesloten.
Het verlagen van het termijnbedrag regel je met je energieleverancier. 
De netbeheerder kan je benaderen voor het plaatsen van een nieuwe meter. Dit omdat niet alle oude meters de opbrengst van zonnepanelen kunnen registeren. 
Het kan dat de energie die u opwekt niet direct wordt gebruikt. Er ontstaat dan een energieoverschot. Doordat de zonnepanelen aangesloten zijn aan de meter in de meterkast, wordt dit overschot vanzelf terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnet. In Nederland geldt dat die energie wordt afgehaald van het verbruik. Dat wordt ‘salderen’ genoemd en kunt u zien op de jaarafrekening. 
Soms zijn er problemen met het uitlezen van de zonnepanelen op je app. Dit kan te maken hebben met de wifi-verbinding. Klik dan op onderstaande Pdf.

Downloads Opnieuw aanmelden op je Wifi netwerk
Download WocoAPP
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy
Download WocoAPP!
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy