Kunnen wij je verder helpen?
Klik op het onderwerp waar je meer over wil weten.
Wij zijn druk bezig met het verduurzamen van onze woningen.Hiervoor is een planning gemaakt. Tijdens het verduurzamen worden er zonnepanelen geplaatst. Woningen met een lager energielabel zijn als eerste aan de beurt. Dit betekent dat sommige woningen de eerste jaren nog niet aan de beurt zijn voor zonnepanelen.Wil je weten wanneer jouw woning aan de beurt is, neem dan even contact met ons op.
Hoe vraag ik het aan?
We snappen dat huurders, die voorlopig niet op de planning staan voor de verduurzaming, ook graag zonnepanelen willen hebben. Zeker nu de energietarieven hoog zijn. Omdat niet iedere bewoner de middelen heeft om zelf zonnepanelen aan te schaffen, is het mogelijk om dit via Woonik te doen. Je kunt je aanmelden voor de zonnepanelen online en telefonisch.
Wat kost het?
Op jouw verzoek plaatsen we zonnepanelen, je betaalt dan een eigen bijdrage via de huur. De opbrengst van de zonnepanelen is voor jou. De zonnepanelen blijven eigendom van Woonik. Vanaf 1 juli 2023 wordt een bedrag van € 3,50 per paneel per maand in rekening gebracht. We plaatsen maximaal 8 zonnepanelen. Dit hangt af van de ligging van de woning en het verbruik.
Onderhoud van de zonnepanelen.
Zonnepanelen hebben niet veel onderhoud nodig. Door de schuine ligging op het dak spoelt regenwater het vuil er gemakkelijk af. Bovendien hebben zonnepanelen een vuilafstotende toplaag. Die zorgt ervoor dat er weinig vuil op blijft liggen. Je hoeft de zonnepanelen niet schoon te maken. Het schoonmaken levert nauwelijks iets op en kan de zonnepanelen beschadigen.
Is er technisch onderhoud of reparatie aan de installatie nodig? Dan nemen wij die voor onze rekening (als de installatie tenminste via ons is gehuurd). Heb je zelf zonnepanelen laten leggen of heb je dit via Zonnig Limburg 1 geregeld? Dan komt het onderhoud of een reparatie voor eigen rekening.
Belangrijk om te weten.
De zonnepanelen liggen op mijn dak en zijn aangesloten.
Het verlagen van het termijnbedrag regel je met je energieleverancier.
De netbeheerder kan je benaderen voor het plaatsen van een nieuwe meter. Dit omdat niet alle oude meters de opbrengst van zonnepanelen kunnen registeren.
Het kan dat de energie die u opwekt niet direct wordt gebruikt. Er ontstaat dan een energieoverschot. Doordat de zonnepanelen aangesloten zijn aan de meter in de meterkast, wordt dit overschot vanzelf terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnet. In Nederland geldt dat die energie wordt afgehaald van het verbruik. Dat wordt ‘salderen’ genoemd en kunt u zien op de jaarafrekening.
Soms zijn er problemen met het uitlezen van de zonnepanelen op je app. Dit kan te maken hebben met de wifi-verbinding. Klik dan op onderstaande Pdf.