Logo Woonik
Overlast
Word jij ook een vriend van Woonik? Lees verder

Samen werken aan plezierig wonen

In Nederland kun je nergens wonen zonder af en toe te merken dat je buren hebt. En dat is prima, zolang je het niet als last ervaart. Toch komt het voor dat buren zich aan elkaar ergeren: af en toe, of iedere dag opnieuw.

Een goede verstandhouding met de mensen in je straat of buurt is fijn én belangrijk. Hoe beter het contact, des te makkelijker spreek je elkaar aan bij overlast. Dit kan al veel ellende voorkomen.

Heb je last van je buren of buurtgenoten? Probeer het dan eerst zelf op te lossen door met ze in gesprek te gaan. Brengt dit geen oplossing en houdt de overlast meer dan twee weken aan? Vul het overlastformulier in en stuur het naar ons op.

Overlast melden
Is er structureel sprake van overlast, dan is het belangrijk dit goed vast te leggen. Met de juiste informatie kan de ernst van de overlast worden vastgesteld. Mocht het tot een rechtszaak komen, dan helpt zo’n dossier om de rechter te overtuigen. Noteer voor jezelf:

  • De dagen en tijden waarop je overlast ervaart;
  • Wat voor overlast je ervaart;
  • Wat je zelf hebt gedaan om het op te lossen.

Strafbare feiten
Wanneer een buurtgenoot strafbare feiten pleegt, schakel je direct de politie in. Bijvoorbeeld bij ernstige geluidsoverlast, bedreiging, geweld, handel in drugs of criminele activiteiten. Meld dit daarna ook altijd schriftelijk aan Woonik, zodat wij weten wat er speelt.

Hennep en drugs: Zero Tolerance
Het is absoluut verboden in je huurwoning hennepplanten te houden, hennep te knippen of andere zaken te ondernemen die met drugs te maken hebben. Wanneer wij zoiets constateren, wordt het huurcontract per direct beëindigd en volgt uitzetting.

Anoniem melden
Soms krijgen we anonieme klachten over huurders. Deze kunnen we helaas niet in behandeling nemen. Heb je klachten over een buurtgenoot, meld het dan persoonlijk bij ons. Natuurlijk gaan wij hier vertrouwelijk mee om.

Downloads Overlastformulier
Download WocoAPP
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy
Download WocoAPP!
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy