Logo Woonik
Woning veranderen
Dit deden we in 2023 voor jou!
Bekijk de animatie of lees het complete jaarverslag.

Zelf aan de slag in je huurwoning

Mag ik mijn woning aanpassen?

Onze huurwoning is nu jouw huis. Wij vinden het belangrijk dat jij je er thuis voelt. Daarom mag je jouw huurhuis van binnen helemaal naar je eigen smaak aankleden. Hetzelfde geldt voor de tuin. Ga dus gerust aan de slag met behangen, (binnen) schilderen en inrichten. Hier heb je geen toestemming van Woonik voor nodig.

Wil je een tuinhuisje of overkapping plaatsen. Dat mag, mits je de aanpassingen in de toekomst – als je verhuist – weer makkelijk en zonder schade kunt verwijderen.

Wil je grote dingen veranderen aan je huis? Bijvoorbeeld een muur doorbreken, een nieuwe keuken of aanbouw plaatsen? Neem dan contact met ons op. We bekijken samen wat er mogelijk is.

Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV)
Wensen voor grote aanpassingen aan je huurwoning, toetsen we aan ons ZAV-beleid. Hierin staan de meest voorkomende situaties beschreven. Zo wordt duidelijk of een aanpassing is toegestaan en welke voorwaarden we hieraan stellen. Belangrijk is dat de woning veilig blijft en technisch in orde is.

Belangrijk om te weten:
Werk aan installaties moet altijd worden uitgevoerd door een erkend vakman;
Schilder radiatoren en verwarmingsbuizen NOOIT met latex (muurverf). Bij verhuizing brengen wij kosten voor herstel in rekening;
Wijzigingen in het buitenschilderwerk zijn niet toegestaan;
Voor sommige aanpassingen is een vergunning nodig. Vraag dit na bij de gemeente.

Graag in overleg
We vertrouwen erop dat je grote klussen in huis niet zonder overleg met ons uitvoert. Zien we bij een verhuizing of tijdens onderhoud veranderingen die we niet herkennen? Dan spreken wij jou daar op aan en bekijken per geval hoe we dit afhandelen.

Hoe vraag ik het aan?

Je kunt een verandering aan je woning online aanvragen. Na beoordeling van ons ontvang je hiervoor mits akkoord een toestemmingsverklaring. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag. 

 

Downloads ZAV
Download WocoAPP
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy
Download WocoAPP!
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy