Woningtoewijzing

Kunnen wij je verder helpen?

Klik op het onderwerp waar je meer over wil weten.

Actueel aanbod Wonen met Zorg Nieuwe woning Toewijzingsbeleid Inschrijven Inkomensgrenzen

Wie krijgt de woning aangeboden?

Hier letten we op
Als we met een woning adverteren, reageren daar meerdere huurders op. Om te beslissen aan wie we het huis aanbieden, kijken we naar een aantal punten. Deze staan in de advertentie vermeld. Bijvoorbeeld:
·         Inschrijfduur;
·         Leeftijd;
·         Inkomen;
·         Samenstelling van het huishouden.

Sommige woningen zijn bedoeld voor een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld voor senioren, jongeren, 1-2 persoons huishoudens of gezinnen. Dat vermelden we altijd bij de advertentie. Eventuele extra criteria gaan vóór de inschrijfduur. We kijken dus als eerste wie van de geïnteresseerden aan die extra criteria voldoen. Pas daarna kijken we naar inschrijfduur. Als meerdere geïnteresseerden aan de extra criteria voldoen bepaalt de inschrijfduur de volgorde van aanbieden. 

Passende huurprijs
In de wet is geregeld dat we woningen ‘passend’ toewijzen. Dat wil zeggen: de huur van de woning moet passen bij het inkomen van de huurder. Voor sommige woningen geldt het meerhurenbeleid. De huur wordt dan afgestemd op jouw inkomen. Voor iemand met een hoger inkomen is dezelfde woning dus duurder dan voor iemand met een lager inkomen. Als het meerhurenbeleid bij een woning van toepassing is, staat dat in de advertentie.

Urgentie
In situaties waar haast geboden is, kunnen we besluiten een woning direct te verhuren. Dat wil zeggen: direct aanbieden aan een huurder zonder eerst met de woning te adverteren.
Urgentie betekent dat er sprake is van een (aantoonbare) bijzondere situatie. Een urgentieverklaring wordt afgegeven door de manager Wonen van Woonik. Dit gebeurt op advies van de woonadviseur na een persoonlijk gesprek met de woningzoekende (maatwerk).

Aanleunwoning
Om in aanmerking te komen voor een aanleunwoning heb je een zorgindicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Heb je hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact met ons op.

 
Download WocoAPP
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy
Download WocoAPP!
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy