Logo Woonik
Woningtoewijzing
Word jij ook een vriend van Woonik? Lees verder

Kunnen wij je verder helpen?

Klik op het onderwerp waar je meer over wil weten.

Actueel aanbod Inkomensgrenzen Inschrijven Nieuwe woning Woningtoewijzing Wonen met Zorg Woningruil Woning aangeboden

Wie krijgt de woning aangeboden?

Hier letten we op
Als we met een woning adverteren, reageren daar meerdere huurders op. Om te beslissen aan wie we het huis aanbieden, kijken we naar een aantal punten. Deze staan in de advertentie vermeld. Bijvoorbeeld:
·         Inschrijfduur;
·         Leeftijd;
·         Inkomen;
·         Samenstelling van het huishouden.

Sommige woningen zijn bedoeld voor een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld voor senioren, jongeren, 1-2 persoons huishoudens of gezinnen. Dat vermelden we altijd bij de advertentie. Eventuele extra criteria gaan vóór de inschrijfduur. We kijken dus als eerste wie van de geïnteresseerden aan die extra criteria voldoen. Pas daarna kijken we naar inschrijfduur. Als meerdere geïnteresseerden aan de extra criteria voldoen bepaalt de inschrijfduur de volgorde van aanbieden. 

Passende huurprijs
In de wet is geregeld dat we woningen ‘passend’ toewijzen. Dat wil zeggen: de huur van de woning moet passen bij het inkomen van de huurder. Voor sommige woningen geldt het meerhurenbeleid. De huur wordt dan afgestemd op jouw inkomen. Voor iemand met een hoger inkomen is dezelfde woning dus duurder dan voor iemand met een lager inkomen. Als het meerhurenbeleid bij een woning van toepassing is, staat dat in de advertentie.

Urgentie
Je kunt bij Woonik urgentie aanvragen als je in een noodsituatie verkeerd. Er is sprake van nood als je buiten jouw eigen schuld om niet meer in jouw woning kunt blijven wonen, het écht dringend is en er geen andere oplossingen zijn.
Is bovenstaande bij jou het geval klik dan hier voor meer informatie.

Aanleunwoning
Om in aanmerking te komen voor een aanleunwoning heb je een zorgindicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Heb je hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact met ons op.

 
Download WocoAPP
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy
Download WocoAPP!
Makkelijk communiceren
iOS Android
Bel ons
0495 - 63 20 50
Mail ons info@woonik.nl
Bezoek ons
Kantoor Nederweert
Gutjesweg 6
6031 ET Nederweert
 
Kantoor Stramproy
St. Willibrordusstr. 2a
6039 CA Stramproy